FRISSÍTVE - A rendőrség szerint nem lőttek rá a Temesvár-Resicabánya útvonalon közlekedő vonatra

Óriási pánik tört ki szerda este a Temesvár-Resicabánya vonalon közlekedő Regiotrans 16113-as járatszámú vonaton, amikor a kolcáni állomást elhagyó szerelvény egyik ablakán áthatolt egy lövedék és belefúródott a vagon falába. FRISSÍTÉS: a rendőrség kizárja a fegyverhasználatot, ezért az ügyben csak rongálás bűncselekménye miatt indítottak eljárást.

A tion.ro helyi portál úgy tudja, mintegy 30 személy utazott a vonaton, akik a lövés eldördülése után a padlóra vetették magukat.

Adrian Jurjică felügyelő, a Krassó-Szörény Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa szerint a rendőrség egy operatív csapata kiszállt a helyszínre, de nem talált lövedéket vagy lövedékdarabot. A helyszínen összegyűjtött bizonyítékokat kriminalisztikai vizsgálatnak vetik alá. 

A helyi sajtónak nyilatkozó vasúti alkalmazottak szerint a támadás mögött a helyi romatelep lakói állnak, akik így akartak bosszút állni azért, hogy egy pár nappal korábban egy másik szerelvény elütött egy lovat. 

FRISSÍTÉS: A nyomozás eredményei nem utalnak tűzfegyver használatára a Temesvár és Resicabánya között közlekedő személyvonatot ért incidens során, ezért az ügyben rongálás bűncselekménye miatt indítottak eljárást - közölte az Agerpres hírügynökséggel a Krassó-Szörény megyei rendőrség. A közlemény értelmében tovább folyik a nyomozás annak a tárgynak az azonosítása végett, amely szerda este áthatolt a Regiotrans 16113 személyvonat ablaküvegén. A helyszínelők nem találtak tűzfegyverből származó lövedékre utaló nyomot, ezért az esettel foglalkozó ügyész a rongálás bűncselekményének kategóriájába sorolta be az ügyet. 

 

Kimaradt?