Csoki-szoba: a kandallótól a virágokig minden csokiból

Egy minszki bevásárlóközpontban csodájára járnak a látogatók egy lakószobának, melynek minden egyes tárgyát csokoládéból alkották.

csokiszoba vitrin

Elena Kliment szobrászművész két hónapon keresztül munkálkodott azon, hogy március 8-tól április 14-ig igazi látvánnyal és meglepetéssel várja a belorusz főváros ALL kereskedelmi centrumát felkeresőket. Egy 20 négyzetméteres nappaliban mindent: a bútort, az ülőgarnitúrát, székeket, asztalt, csillárt, lámpát, dísztárgyakat, a teáskészletet, szőnyeget, faliképeket, de még a kandallót, a vázába helyezett virágokat és a házi kedvencet, a kutyát is csokoládéból készítette.

csokiszobakint

Az alkotáshoz 600 kg fekete-, fehér- és tejcsokoládét használt fel. Az alapanyagokat Svájcból, Belgiumból, Új-Zélandból és Brazíliából szerezte be. A szoba több mint 50 tárgya mérethű, egyéni dizájn szerint készült, amelyben a csokoládé három fő színét, a feketét, a fehéret és a barnát kellett összehangolni, megkomponálni. Nem csoda, hogy sok látogatónak leküzdhetetlen vágya támad egy hasonló szobára, amit élete édes-keserű részeként képzelne el.

csokiejjeliszekrenyErre azonban a legnagyobb csoki kedvelőknek is várni kell a bemutató utolsó napjáig. Ugyanis akkor a művésznő felajánlása szerint apró darabokra szedik, pontosabban felszeletelik az egész szobát, a látogatók nemcsak a szemükkel élvezhetik a harmonikus látványt, hanem megízlelhetik, milyen csokoládéból készült a kandalló órája, a dívány díszpárnája vagy az olvasólámpa.

Kimaradt?