Kiskorúakból álló rablóbanda garázdálkodott Sepsiszentgyörgyön

Az elmúlt napokban két ittas személyt is kirabolt az utcán egy 14 és 18 éves fiatalokból álló négyfős csoport, tájékoztatta lapunkat Nicoleta Tolvaj-Marin. A háromszéki rendőrség szóvivője szerint az áldozatok feljelentése nyomán a rablóbandát azonosították, kihallgatták és az általuk eltulajdonított pénzt és javakat visszaszolgáltatták jogos tulajdonosuknak.

A nyomozás során kiderült, hogy szombatról vasárnapra virradó éjszaka a négyfős csoport Sepsiszentgyörgy utcáin támadott meg egy ittas állapotban lévő 28 éves férfit, akitől elvették arany ékszereit és telefonját. Ezen felbátorodva ugyanazon az éjszakán a központi parkban is rátámadtak egy másik ittas férfira, akitől erőszakkal elvették mobiltelefonját és a nála lévő 300 lejt.

Az eset kapcsán a háromszéki rendőrség azt tanácsolja, hogy a polgárok mértékletesen fogyasszanak alkoholt és társaságban közlekedjenek az utcán. Javasolt még a mulatság előtt megegyezni, hogy aznap ki a „szolgálatos”, aki hazakíséri a többieket, tanácsolja Nicoleta Tolvaj-Marin.

Kimaradt?