Meghalt egy magyar diák a szentpáli balesetben

Meghalt szombaton egy magyar diák az öt egyetemista közül, akik súlyos sérüléseket szenvedtek pénteken, amikor autójuk a Kolozs megyei Magyarszentpálon a Nádas patakába zuhant. Ketten kómában vannak, a sofőr és a sofőr melletti ülésen utazó lány állapota stabil. A diákok közül négyen szilágysomlyóiak, egyikük szilágynagyfalusi.

sztpal lezuhant

A rendőrségi vizsgálatok szerint a 22 éves Szász Henrietta túl nagy sebességgel vezetett az útviszonyokhoz képest, a nedves úton megcsúszó jármű fölött elvesztette az uralmat, így a tíz méter magasan fekvő hídról a patakba zuhantak. Az egyik utas eközben kirepült a kocsiból, a többiek bennrekedtek, a Kolozsvárról érkező műszaki mentők szabadították ki őket. Mindannyiukat kórházba szállították.

A 22 éves jogászhallgató Bákai Attila szíve szombaton reggel állt le. A vele egyidős évfolyamtársa, Mike Nimród, a szilágysomlyói református lelkész fia és a szilágynagyfalusi Kádár Andrea kómában fekszenek. Az anyósülésen utazó Ilyés Réka és a sofőr állapota stabil, bár kórházi kezelésre szorulnak.

Kimaradt?