Folytatják a Mikes Kelemen Elméleti Líceum épületének felújítását

Hét hónap szünet után idén májustól folytatja Sepsiszentgyörgy önkormányzata a korábban elkezdett felújítási munkálatokat a Mikes Kelemen Elméleti Líceum épületében.

Az elméleti líceum régi épületrészén, az A szárnyon zajlanak a felújítási munkálatok. A munkások a tető szerkezetének javításán és a teljes tető újracserepezésén dolgoznak. Az első emelet osztályainak felújítása is zajlik, a munkálatok a fűtés- és villanyhálózat felújítását, a padlózat kicserélését és álmennyezet építését foglalják magukba. Az első emeleti fürdők és folyosók is megújulnak.

A földszinten a tanári szoba és a díszterem felújítása zajlik, ezekben a termekben is a fűtés- és villanyhálózat felújítására, valamint a padlózat kicserélésére kerül sor. Az iskola tervezett munkálatai közt szerepel a nyílászárók cseréje, valamint az épülethez tartozó belső udvar rendezése is.

A Mikes Kelemen Elméleti Líceum épületének felújítása már 2017 októberében elkezdődött, azonban a támogatás hiánya miatt hét hónapig szüneteltek a munkálatok. Az önkormányzat idén májusban tudta újra kiadni a munkakezdési parancsot, így a megkötött szerződés értelmében várhatóan 2019 májusában fejeződik be az épület tatarozása.

A tanügyi intézmény felújítását a Helyi Fejlesztések Országos Programja támogatja. A szerződés teljes értéke 4 735 990 lej, amiből a minisztérium 4 159 883 lejjel finanszírozza a munkálatokat. A fennmaradó különbséget az önkormányzat önrésze fedezi.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata – szintén a Helyi Fejlesztések Országos Programjának támogatásával – a jövőben tervezi felújítani a Székely Mikó Kollégium főépületét, bentlakásának épületét, illetve az egykori Jókai Nyomda épületét. Szintén a tervek közt szerepel a Mihai Viteazul Főgimnázium A és B épületszárnyának, valamint az intézmény könyvtárépületének felújítása is.

Kimaradt?