Szatmárnémeti: március 15-i üzenetátadás és díjkiosztó

A hóviharos idő ellenére is sokan megjelentek március 15-én Szatmárnémetiben az István-téren ünnepelni. A nap jelentőségéről és mához szóló üzenetéről Kereskényi Gábor parlamenti képviselő és Tilki Attila országgyűlési képviselő, a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke beszélt.

A magyarországi vendég, aki nem először fogadta el az itteni RMDSZ meghívását, hogy a helyi magyarsággal ünnepeljen, március 15. kapcsán főleg a bátorságot, a meg nem alkuvást és az együtt cselekvés szükségességét emelte ki. Többek között Bethlen Gábor konokságát állította példának.

Kereskényi RMDSZ-képviselő azt sem hallgatta el, hogy a decemberi választáson csattanós választ kaptak azok, akik az itteni magyarságot határon innen és túl meg akarták osztani.

Marc15 szatmar

A Petőfi-szobornál imát mondott Schönberger Jenő katolikus és Csűri István református püspök.

A helyi szokásokhoz híven a térről a színházba vonult a sokadalom, ahol a műsor első részében átadták a mindig ilyenkor kiosztott Városi RMDSZ-díjakat. Ezúttal három kiváló, közismert szatmári részesült benne. Nevesen Cserey Csaba dobművész, Boga Ferenc tanár-cserkészparancsnok és Magos Róbert karatemester.

A műsor második részében Varga Vilmos és Kiss Törek Ildikó váradi színművészek a márciusi eseményekhez kapcsolódó irodalmi összeállítást mutattak be.

Kimaradt?