Az aradi RMDSZ szolidarizál a székely zászló miatt büntetett elöljárókkal

Az RMDSZ Arad Megyei szervezete 2500 lejjel járul hozzá az úgynevezett szolidaritási alaphoz, sorsközösséget vállalva a szövetség színeiben megválasztott polgármesterekkel, akiket a román bíróság azért büntetett, mert kitűzték a székely zászlót mint közösségi jelképet.

Az aradi RMDSZ-vezetőség sajtóközleményben hozta ezt a közvélemény tudomására, és egyúttal arra kérte mindazokat, „akiknek fontos a székely zászló, közösségünk szimbólumainak szabad használata, hogy lehetőségeikhez mérten adakozzanak”. Emlékeztetnek arra, hogy az öt éve indult hatósági zaklatás eredményeként többek között 42 642 lejre bírságolták Péter Ferencet, Szováta volt polgármesterét, illetve – jogerősen – 75 130 lej kifizetésére kötelezték Ráduly Róbert Kálmánt, Csíkszereda polgármesterét, mert kitűzték a székely lobogót.

A pénzbeli felajánlások a Novum Forum Siculorum Egyesület kizárólagosan erre a célra nyitott és elkülönített bankszámláinak egyikére utalhatók. A pontos megnevezés: Asociația Novum Forum Siculorum Egyesület, adószám: 39329492, számlavezető pénzintézet (románul): Banca Transilvania – sucursala Târgu Mureș, IBAN-számlák: RO24BTRLRONCRT0443914002 (lej), RO98BTRLEURCRT0443914001 (euró) és RO14BTRLHUFCRT0443914001; SWIFT-kód: BTRLRO22.

Az összeg utalásakor fel kell tüntetni a megjegyzés rovatban, hogy adomány (románul donație). A felmerülő kérdéseket a szolidaritasialap@rmdsz.ro e-mail-címen lehet feltenni.

Kapcsolódók

Kimaradt?