Medvetámadás: újabb halálos áldozat Dâmboviţa megyében

Szerda reggel egy 63 éves férfit ölt meg a medve a Dâmboviţa megyében Moroieni településen, néhány nappal azután, hogy a környéken hasonló támadásokban egy személy életét vesztette, kettő pedig megsebesült. A Dâmboviţa megyei rendőrség és csendőrség képviselői szerint az incidens a Moroieni településhez tartozó Muscel faluban történt, mintegy két kilométerre a lakott területtől. A férfira a vadőr talált rá 8.45 perc körül, ekkor hívta a mentőket. „Úgy tűnik a medve fennakadt egy kerítésen, és ezután támadt a férfira" – nyilatkozta Ciprian Vătăşelu a Dâmboviţa megyei csendőrség szóvivője.urs2

Rovana Plumb környezetvédelmi miniszter közölte: a szerda reggeli incidens azon a vadászterületen következett be, ahonnan az a medve is származott, amely szombaton három személyt támadott meg. Az érintett vidéken 30 kilométeres körzetben karantént rendeltek el. Az estek megelőzésére a helyi hatóságok járőrözést indítottak.

Dragoş Rusu Dâmboviţa megyei prefektus szerint viszont, nagy valószínűséggel orvvadászat áll az ügy hátterében, az állat csapdába esett és megsérült. „Nem tudjuk, miért volt az áldozatul esett férfi a helyszínen – csak arra járt vagy ő állította a csapdát. Szörnyű ami történt" – fogalmazott a prefektus. Kifejtette: két fa között láncot húztak ki, az állat ezeken akadt fent, néhány órát vergődhetett mielőtt kiszabadult, elszakította a láncot és fákat tépett ki. A feldühödött medve az emberre támadt, majd az erdőbe menekült. A hatóságok a helyszínen nyomozást folytatnak.

Kimaradt?