Tizenhét éves kolozsvári magyart igazolt le a CFR 1907

Hosszú évek után először lesz helyi magyar játékos a román bajnok Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapat keretében miután a klub vezetősége Paulo Sergio vezetőedző tanácsára úgy döntött, hogy profi szerződést ajánl az ifiknél játszó Veres Szilárdnak.szilip

A 17 éves középpályás nyolc éve, azaz kilenc éves kora óta leigazolt CFR-játékos, végigjátszotta a bajnokcsapat korosztályos „szamárlétráját”.

A labdarúgó Liga 1-ben 21 forduló után húsz pontos hátrányt összeszedő CFR-nél a jövő idényre helyezték át a hangsúlyt, egy nappal korábban az 1994-es születésű ausztrál Anthony Carter is profiszerződést írt alá. Az aussie játékos a Genova International School of Soccer közvetítésével került a kincses városba.

A Steaua ellen tér vissza eltiltásából Cadú. A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) feljebbviteli bizottsága pénteken három fordulóval csökkentette Ricardo Cadú eltiltását, aki így hat mérkőzést lesz kénytelen kihagyni. A vasutasok csapatkapitányát eredetileg kilenc fordulóra függesztette fel a LPF fegyelmi bizottsága azért a durva szabálytalankodásért, amelynek következményeként Zsivko Milanov, az FC Vaslui labdarúgója elvesztette öt fogát. Cadú így a CSMS Iaşi, Rapid, Petrolul, Dinamo, Pandurii és Gloria ellen nem léphet pályára, de szerepelhet már a listavezető Steaua ellen.

Kimaradt?