Együttműködés a kolozsvári CFR és a Ferencváros között

Együttműködés kezdődik a Ferencváros és a kolozsvári CFR között, amelynek keretében a nyártól a kolozsvári futballklub tulajdonában lévő játékosok érkezhetnek a zöld-fehérekhez.

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója vasárnap Budapesten, az Albert Stadion búcsúmérkőzése előtti sajtótájékoztatón azt is elmondta: az együttműködéssel az a céljuk, hogy a megerősített kerettel a Ferencváros megnyerje a 2013/14-es bajnokságot, majd bekerüljön a Bajnokok Ligájába.

oroszpaszkany2Pászkány Árpád, az erdélyi egyesület  tulajdonosa kifejtette, hogy összesen 56-58 játékos van a Vasasklub (CFR) tulajdonában, akik közül idény közben csak 32-34 labdarúgóra van szükségük, a többiek Európában, vagy a világ különböző pontjain, jelenleg összesen 12 országban játszanak.

"Ők edzői döntés alapján kerültek máshová, nem azért, mert elég nem tehetségesek. A jövőben szeretnénk ezeket a játékosokat egy helyre koncentrálni, úgy, hogy közben a fejlődésük is biztosítva legyen" - jelentette ki Pászkány Árpád, aki Orosz Pállal együtt annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy esetleg ferencvárosi labdarúgók kerüljenek az erdélyi klubhoz - amennyiben a kolozsváriaknak arra lenne szükségük. Pászkány egy újságírói kérdésre Vass Ádám sorsával kapcsolatban azt felelte, hogy szeretnék, ha mielőbb felépülne a CFR játékosa, utána azonban számítanak rá, és őt nem szándékoznak átengedni a zöld-fehéreknek.

Orosz Pál kiemelte: Pászkány Árpád 13 éve vette át a kolozsvári labdarúgócsapatot, és azóta a román harmadosztályból a Bajnokok Ligája-szereplésig juttatta azt, amit nagyon nagy teljesítménynek és példaértékűnek nevezett. A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy mivel Erdélyben is rengeteg a Ferencváros-szurkoló, az idény végén vagy nyáron Kolozsváron egy visszavágó mérkőzést terveznek a két csapat között.

oroszpaszkanyOrosz Pál megerősítette, hogy a jövő héten elkezdődnek a régi stadion bontásával és az új aréna építésével kapcsolatos munkálatok, és az Eger elleni bajnokit már a Puskás Ferenc Stadionban játssza a csapat. "Egy darabig a régi stadion gyepén még tudunk edzeni, utána pedig átköltözünk majd a Népligetben felújított edzőpályákra" - fűzte hozzá.

A vezérigazgató egy kérdésre elmondta, két különösen kedves emléke van a lebontásra kerülő Albert Stadionnal kapcsolatban. Az egyik, amikor még a kapu mögül láthatta ifjabb Albert Flórián gólját a Real Madrid elleni BL-mérkőzésen, a másik pedig amikor - már vezérigazgatósága alatt - két éve az Üllői úton legyőzték az Újpestet.

Kimaradt?