Magyarokat vertek meg a vajdasági Temerinben

Vasárnap hajnali fél kettő tájban Temerinben támadás ért két magyar fiatalembert – írja a Vajdaság Ma című délvidéki lap. A fiatalok szórakozóhelyről hazafelé tartva magyarul beszélgettek amikor elhaladt mellettük egy hat fős csoport, amelynek tagjai - a sértettek elmondása szerint - hirtelen visszafordultak és rájuk támadtak.

Az egyik magyar fiatalembert üveggel fejbe vágták, míg a másikat földre teperték és összerugdosták. A támadók a fiúk bántalmazása közben a magyar anyjukat szidalmazták szerb nyelven. A két áldozat közül az egyik súlyosabb sérüléseket szenvedett.temerin

Ötven méterre a tettük helyszínétől a csoport újra magyarokra támadt. A második támadásuk következményeként egy újabb magyar fiatal sérült meg, aki orrtörést szenvedett, két társa könnyebb sérülésekkel megúszta.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben. Hivatalos közleményt nem adott ki az esetről.

Tavaly novemberben nyolc év után szabadon engedtek két temerini magyar férfit azok közül, akiket 2004-ben egy szerb férfi súlyos bántalmazása miatt ítéltek el. A szigorú ítélet felháborodást okozott a délvidéki magyarok körében, az ügy többször felvetődött a magyar-szerb kétoldalú tárgyalásokon.

Kimaradt?