Két szeretője is volt David Petraeus CIA-igazgatónak?

A felszínre került és beismert Paula Broadwell mellett egy másik nővel is viszonya lehetett David Petraeusak, a CIA pénteken lemondott igazgatójának.General Petraeus J 2395491b

A floridai Tampában lévő légitámaszpont fizetés nélkül dolgozó társadalmi referense, a 37 éves Jill Kelley volt az a nő, akinek Broadwell fenyegető üzeneteket küldött, miután megtudta, hogy Kelley közel áll Petraeushoz. Az ügy összes szereplője családos, Kelley három gyermeket nevel sztársebész férjével, és állítólag rendszeres résztvevők voltak a támaszpont társasági eseményein. Miután a hírtelevíziók vasárap este tábort vertek a család 1,3 millió dolláros tampai villája előtt, a nő összecsomagolt és elment.

Az igazságügyi minisztérium már nyár végén tudott Petraeus házasságon kívüli viszonyáról, de magasabb kormányzati körökből cáfolták, hogy Petraeus távozásának időzítése összefüggésben áll az elnökválasztással. Mivel az FBI vizsgálata akkor még nem zárult le, a törvényhozási vezetőknek nem szóltak, mert az ügy kirobbanása komoly nemzetbiztonsági kockázatként azonnali intézkedést igényelt volna, aminek akkor még nem látták szükségét.

Időközben előkerült egy 2011. június 23-i kép, amin a CIA pénteken lemondott igazgatója, a felesége és a szeretője is szerepel. A fotón az akkor újra a CIA igazgatói helyére jelentkező David Petraeus a felesége, Holly Petraeus mögött megy a szenátus nemzetbiztonsági bizottságának meghallgatására. Az egyik széken pedig Paula Broadwell, Petraeus életrajzírója és szeretője nézi ragyogó arccal a férfit.petreus

David Petraeus azt állította, hogy azért mondott le, mert 37 év után megcsalta a feleségét, és ez szerinte elfogadhatatlan viselkedés a CIA vezetőjétől. Obama pénteken elfogadta a lemondását. Az FBI vizsgálatot folytat az írónő ellen, akiről feltételezik, hogy megpróbált hozzáférni Petraeus emailjeihez, hogy onnan titkosított információkhoz jusson.

 

Kimaradt?